10/10/2022 | Communicatie |

Uitreiking zilveren official speld

Zondag 11 september is de zilveren official speld uitgereikt aan Jos Hoevenaars-Pols. De zilveren official speld wordt uitgereikt aan scheidsrechters die al meer dan 25 jaar actief zijn als scheidsrechter voor de bond. Op de team barbecue werd Jos verrast door Arie Schets en kreeg zij de speld uitgereikt.

Jos is dit seizoen ook gestart aan de scheidsrechteropleiding V3. Een opleiding om te fluiten tot en met de 3e divisie, waarbij ze onder andere gedurende dit seizoen bij een aantal wedstrijden begeleid zal worden. Namens de vereniging willen we Jos hartelijk bedanken voor haar inzet voor de club als scheidsrechter!

Vaardigheidstraining voor officials
Eind vorig seizoen hebben we tweemaal de vaardigheidstraining voor officials georganiseerd. In totaal hebben veertien scheidsrechters daarmee fluitcode V4 behaald. De vaardigheidstraining wordt gegeven door onze verenigingsexpert Arie Schets. De scheidsrechters gaan actief aan de slag en doen zo ervaring op met fluiten. De deelnemers mogen vanaf nu met de V4-licentie fluiten tot en met de eerste klasse.

Er staat nog geen nieuwe vaardigheidstraining ingepland, maar zou je ook graag deelnemen, laat het dan even weten aan Arie Schets of Jeroen Braak!

Spelregels
Op de website volleybalmasterz.nl maak je in begrijpbare taal kennis met de spelregels. Je kunt hier met je Nevobo-account na wat oefenvragen de spelregeltoets maken. Als je slaagt voor de toets behaal je het spelregelbewijs, waarmee je tevens fluitcode V6 behaald. Je mag dan fluiten bij de jeugd en tot en met de 3e klasse. Een ideaal middel om op een leuke, interactieve manier de belangrijkste spelregels te leren kennen! We roepen dus alle jeugd en senioren zonder scheidsrechterlicentie op om de toets te maken.

Ook dit seizoen zijn er weer een aantal wijzigingen op de spelregels, in dit overzicht lees je alle wijzigingen terug.