17/02/2020 | Wedstrijdverslag |

Vallen en weer opstaan

Zaterdag 15 februari 2020. De Burgst Breda MA1 treedt aan tegen DVO Meisjes A1. Een topper in de Hoofdklasse C. DVO staat met 2 wedstrijden minder gespeeld qua verliespunten eigenlijk 2e. De Burgst staat, na de twee winstpartijen op Next Volley, op de 1e plek.

De voortekenen voor De Burgst waren niet goed: Willpower en opa ontbraken, én de parel van het Zuiden had afgelopen week gewonnen van AZ in Alkmaar. De eerste helft van de competitie was er namelijk een ogenschijnlijk verband tussen de resultaten van NAC Breda en MA1: als NAC won, wonnen wij ook en andersom. Toen voor de wedstrijden tegen Next Volley, NAC niet wist te winnen én wij wel, bleek de “vloek” echter gebroken. Of de pannenkoeken daar een bijdrage aan hadden gehad…?

Dan de wedstrijd: tweeënhalve set lang speelde DVO foutloos en waren wij vooral tegen onszelf aan het spelen. Daar kun je moeilijk van winnen…Frustreren leidde tot forceren en dat vervolgens weer naar nog meer frustreren. Na een achterstand van 2-0 (22-25, 22-25) en 4-12 in de derde set, kwamen we dan eindelijk los!

Uit een verloren positie wisten we ons terug in de wedstrijd te knokken. De derde (25-16) en vierde (25-20) set werden een prooi voor De Burgst. Dat had niemand meer verwacht!

Een vijfde set moest de beslissing gaan brengen. Deze leek een samenvatting van de eerste vier te gaan worden: DVO begon goed, wij vervielen in ons spel van de eerste tweeënhalve set en op 8-13 leek de wedstrijd gespeeld. Maar ook toen rechtte De Burgst de rug: de inhaalrace werd ingezet. Op 11-13 scoorden we 12-13. We gingen al weer klaar staan om te serveren en DVO om de service te gaan ontvangen… Tot de scheidsrechter ineens het punt aan DVO gaf. Iedereen, ook DVO, was verrast: in plaats van 12-13 stond het 11-14 en matchpoint voor DVO, dat ze dan ook gelijk pakten. DVO was ditmaal de terechte winnaar van deze spannende wedstrijd. Het publiek had genoten.

De eerste verliespartij van de tweede helft van de competitie is voor ons een feit. We hebben veerkracht getoond door ons terug te knokken uit een verloren positie. Wat dat betreft was dit een bevestiging dat we groeien. Dat gaat met vallen en weer opstaan. Niet blijven zitten. Dat hebben we vandaag goed in de praktijk gebracht.

Op 7 maart spelen we om 12.30 uur in onze vertrouwde thuishal weer tegen DVO. Met dit keer DVO als favoriet dankzij de winst van vandaag. Hopelijk met Willpower en opa weer op de tribune. En dan hopen dat 010 van NAC wint in de halve finale v/d beker 😉 Tot die tijd gaan we hard trainen, lekker carnavallen en komende donderdag de ouders/broers/zussen inmaken tijdens onze jaarlijkse dochter-familiewedstrijd!