07/10/2019 | Wedstrijdverslag |

Een verloren zoektocht

Op donderdagavond 3 oktober ’19 stond voor Dames 2 alweer de 3e competitiewedstrijd op de planning. Wederom werd deze wedstrijd gespeeld in Rotterdam. Het sportcomplex Woudestein zou zich moeten bevinden op de campus van Erasmus Universiteit.

Nadat we om 20:00 uur ons verzameld hebben bij de internationale bushalte van Breda, zijn we vertrokken. Alles ging voorspoedig totdat we midden in Rotterdam ons opeens op een trambaan bevonden en geen idee meer hadden waar we precies heen moesten. De campus had een gebrek een goede bordjes en ook verschillende studenten, die met commentaar van Anouk zijn aangesproken, konden of wilden ons niet helpen. Uiteindelijk hebben we de auto’s maar in een willekeurige parkeergarage gezet en zijn we te voet ons avontuur vervolgd. Na nog wat rondvragen kregen we in ieder geval de goede richting aangewezen en onderweg richting de aangewezen kant kwamen zowaar iemand tegen die ook richting de sporthal moest. Deze vriendelijke jongen heeft ons geholpen de weg te vinden. Het was een behoorlijke zoektocht langs alarmerende lantarenpalen, donkere steegjes en vieze ratten. Het volgende probleem waar we op stuitten waren de poortjes die toegang gaven tot de sporthallen. Deze waren uiteraard gesloten en konden alleen door studenten van de universiteit geopend worden. Gelukkig was er een conciërge die, met enige tegenzin, het hek voor ons heeft geopend. En weer een doel bereikt. Uiteindelijk stonden we een uur na de verzameltijd in Breda toch omgekleed en wel in een of andere sporthal in Rotterdam. De basketballers moesten nog even verjaagd worden maar toen konden we toch beginnen aan onze warming-up.

Onder luide feestmuziek dat menig van ons team goed stemde, sloegen we tijdens het inslaan mooie ballen. Ondertussen begon het publiek binnen te stromen en werd er allerlei aanmoedigingsmateriaal tevoorschijn getoverd. Marjolein, onze enige supporter van de avond, heeft in de tussentijd wat leuke vrienden gemaakt op de tribune. Een aantal supporters, de scheidsrechter trouwens ook, waren nogal verbaasd over de jonge leeftijd van het team. De scheidsrechter wilde niet geloven dat Luke de een na oudste van het team is.

Nadat de harde muziek uitgezet werd, begonnen we de wedstrijd. De eerste paar punten verliepen spoedig en wij waren in dit gedeelte van de wedstrijd duidelijk beter. Na ongeveer 15 minuten spelen stond er dan ook 10-16 in ons voordeel op het scorebord. Dit was echter wel het hoogtepunt van de wedstrijd. Hierna liep het niet, de pass lag net niet lekker, de sets dus ook niet en aanvallend scoorden we weinig. Aan de overkant stond een erg goede diagonaal en haar aanvallen konden we zowel met ons blok als in de verdediging niet goed verwerken. Zo gingen de 1e, 2e, 3e en 4e set verloren. Hoewel we een enkele keer nog wel goed teruggekomen zijn, mocht het niet baten. Het was een wedstrijd en avond om maar snel te vergeten.

Helaas is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Ook de weg terug naar Breda verliep moeizaam. Uiteraard moesten de ratten, knipperende lampen en donkere steegjes weer getrotseerd worden, maar dit keer was er nog een extra hindernis. De parkeergarage waar we op de bonnefooi ingereden zijn, was dicht. Op geen enkele mogelijkheid kon je er in of er uit. Daar stonden we dan om rond half 12 op een donderdagavond op de campus van Erasmus Universiteit. Gelukkig hadden we Marjolein bij ons. Marjolein houdt wel van gesprekjes met vreemden, maakt niet of ze stoned op de tribune zitten, wat te veel alcohol op hebben of het beveiligers zijn die hun late dienst draaien. In ieder geval heeft ze geregeld dat er iemand met een sleutel ons toegang gegeven heeft tot de garage. Om kwart voor 12 reden we dan toch Rotterdam uit op weg naar huis.

Al met al was het een memorabele avond met een wedstrijd die eigenlijk zo snel mogelijk vergeten moet worden. Dit weekend zijn we vrij, vanwege onze nachtelijke avonturen van de donderdagavond. Zaterdag 12 oktober om 16:30 gaan we opnieuw de strijd aan voor punten, want 1 set uit 3 wedstrijden is toch wel een beetje mager. De tegenstander van die keer zal Sliedrecht Sport DS4 zijn.