30/09/2019 | Wedstrijdverslag |

We kunnen het wel!

Eindelijk was het dan zover, de eerste officiële wedstrijd van DA4 met de nieuwe teamsamenstelling! Vol goede moed waren we allemaal ruim op tijd voor nog een drankje en het maken van de nieuwe teamfoto. Onze eerste wedstrijd is gelijk een pittige tegenstander, namelijk VV-VAT DS 1. Demi en Shana kenden het team nog van vorig jaar en gaven gelijk al aan dat het een lastige pot zou gaan worden, en dat werd het!

Na de nog (ietwat) onwennig nieuwe inloop begonnen we vol goede moet aan de eerste set. Hier werd al snel duidelijk dat het een flinke klus zou gaan worden om te winnen. Verdedigend was de tegenstander goed en aanvallen en prikken konden ze zeker. Helaas was het bij ons nog een hoop wennen en werden er iets teveel eigen fouten gemaakt. Dit resulteerde in een setstand van 11-25 voor de dames van VV-VAT.

Na een flinke peptalk van Arno en de mededeling dat er halverwege de set een dubbele wissel gedaan zou worden begonnen we aan set nummer 2. We begonnen de set goed met een goede verdediging en een paar leuke aanvalsballen. Halverwege kwam de dubbele wissel wat in het veld voor onrust zorgde en waardoor we een paar punten nodig hadden om te herpakken. Aan de kant zat de sfeer er goed in en hebben de wisselspelers samen met meetrainster Renske er alles aan gedaan om het team erboven op te krijgen. Dankzij Renske zijn er diverse nieuwe liedjes (en zelfs een dansje) geïntroduceerd, wat even duurde voor we ze door hadden maar dit mocht de pret niet drukken. Helaas heeft het aanmoedigen niet mogen baten en ging uiteindelijk ook deze set met 21-25 naar VV-VAT.

De teleurstelling was groot en de koppies gingen steeds verder hangen. Set 3 wilde niet vlotten en was daarom ook snel voorbij. VV-VAT won de set met 7-25.

De 4e set hadden we echter niks meer te verliezen en gingen we er vol voor. Wat blijkt, alles ging goed. de verdediging liep beter waardoor er ook beter kon worden aangevallen en VV-VAT het zwaar had. Oftewel, als we ons eigen spelletje spelen en doen waar we goed in zijn levert dit mooi resultaat op! We hebben onze tegenstander de laatste set laten zien wat we kunnen en de set gewonnen met 25-19.

Zoals Arno het goed verwoordde aan het einde van de wedstrijd, heeft hij genoeg studiemateriaal voor de komende 2 seizoenen om op te trainen (gelukkig, was de wedstrijd toch niet voor niks). Maar we zijn van de 0 af, en dat is belangrijk! Komende dinsdag gaan we er weer vol tegenaan op de training om zaterdag Intermezzo DS 1 in Sommelsdijk te trotseren!