21/09/2020 | Wedstrijdverslag |

We mogen weer!

Ja ja, eindelijk is het weer zover… Na maanden bootcamps te hebben gedaan bij Shana op het veldje (ja, er zijn er een paar echt wel doorgegaan), gaat het seizoen weer beginnen! Na het openingstoernooi bij Hajraa gespeeld te hebben begonnen we vol goede moed aan de eerste competitiewedstrijd. Ditmaal niet gezellig met de rest van de vereniging in De Scharen, maar alleen in De Toren in de Haagse Beemden. Een afwijkende thuisronde, aldus Kantoor De Burgst. Gelukkig kon dit de pret niet drukken!

Na een hilarische fotoshoot (het – serieuze – resultaat vind je hieronder) was het tijd om onze game faces op te zetten. Terwijl de tegenstander, Vridos DS1, kwam aanwaaien, waren wij al druk bezig met inlopen. Na de tegenstander nog even ongemakkelijk (want: geen handen schudden) veel succes te hebben gewenst, gingen we van start!

Was het een droom debuut van ons nieuwe team? Hmm… nee. Vridos had gelijk een goede servicereeks en voor we het wisten stonden we 0-7 achter. Auw, pijnlijk, maar we kunnen dit! Wij kunnen hiervan terugkomen. Gedurende de set bleef de druk op de verdediging liggen en was het moeilijk om de opgelopen achterstand weg te werken. Helaas, de eerste set was voor de tegenstander met 12-25.

Set 2 dan. Met een lekkere voorsprong al vrij snel in het begin van de set liepen we goed op schema. De pass lag beter en er kon bij ons worden afgewisseld in de aanval. Vridos wist zich echter te herpakken en halverwege de set gaven wij steeds meer puntjes uit handen. Helaas konden we het tij niet meer keren en ging ook deze set, na een spannend slot, naar de tegenstander met 23-25.

Set 3 begon wederom met een mooie voorsprong. Met 5 punten in de plus wisten we het nodige vertrouwen op te bouwen. Shana bleef doorknallen in de aanval en Nikki en Demi stonden met hun uitschuifarmen lekker te blokken (vooral die nummer 7, haha!). De verdediging ging lekker bij de passer-lopers en ook de dia kwam aan aanvallen toe. Halverwege de set kwam de beruchte dubbele wissel van Arno, waarbij op de spelverdeling en dia weer even opgeschakeld moest worden. Helaas bleek dit nog vrij lastig (hier moet nog meer ervaring in opgedaan worden). De tegenstander maakte graag gebruik van onze terugval waardoor de set naar Vridos ging met 17-25.

De laatste set hadden we niets meer te verliezen. “We moeten toch wel minstens één puntje in Breda kunnen houden?!” Jammer genoeg sloop de vermoeidheid erin – we zijn tenslotte niet allemaal meer even oud als Demi – en namen de foutjes toe. Voor we het door hadden was de set afgelopen (14-25) en was het feest bij de tegenstander.

Al met al zijn we het seizoen niet begonnen zoals gepland en weten we wat ons te doen staat op de trainingen. Hard en fanatiek trainen en een inzet van 110% bij alle teamleden om a.s. zaterdag te knallen tijdens de eerste officiële thuisronde in De Scharen tegen VOKO DS1. Publiek is helaas niet welkom i.v.m. de coronamaatregelen maar we houden jullie natuurlijk op de hoogte van hoe de wedstrijd verlopen is!