13/11/2019 | Wedstrijdverslag |

Weer net niet

Donderdag 7 november reisde Dames 2 weer naar Rotterdam om tegen de nummer 2 Fusion te spelen. Zoals Dames 2 de stad kent, was het weer een doolhof om de sportzaal te vinden. Met veel gehaast waren we net op tijd en konden we beginnen met onze warming-up.

Om half 8 begon onze wedstrijd. Ondanks dat we zo gehaast hadden zaten we meteen goed in de wedstrijd. We zetten onze tegenstander goed onder druk met onze service en aanval, en we maakten zelf weinig fouten. Ook deden we leuke, maar ook rare acties die de tegenstander niet verwachtte en daar maakte we een paar puntjes mee. Zo wonnen we de eerste set met 19-25. Hiermee hadden we het aantal punten van het seizoen meteen al verdubbeld.
De tweede set speelden we met minder overtuiging. De tegenstander zetten ons goed onder druk met hun service. En ook maakte wij zelf meer fouten. De tegenstander had deze set gewonnen met 25-14.

Ook al hadden we net een tik gekregen van de vorige set. We gingen de derde set weer met dezelfde energie in die we ook in de eerste set hadden. We krijgen van onze coach Michel meerdere malen te horen dat we niks te verliezen hadden. En zo gingen we dan ook spelen. Er waren vele lange rallys, maar die wonnen wij ook. We kwamen 24-21 te staan door een goede en sterke servicebeurt van Anouk. Iedereen voelde de spanning en het lukte ons maar niet om de set point te maken. Hierdoor werden de laatste punten nog heel spannend. De set hebben wij uiteindelijk verloren met 29-27.

Met veel teleurstelling begonnen we aan de laatste set. Maar we hadden niks te verliezen en met die gedachte gingen we er weer tegenaan. Met goede acties van ons, waaronder die van Sacha die een kill block had van een 3 meter aanval,  liepen we goed mee. Op een servicebeurt van een tegenstander verloren we een aantal punten waardoor we met 24-20 achter stonden. Dit wisten we knap op te halen. Zo werd het nog 24-24, helaas hadden we ook deze set weer net niet gewonnen.

Ook al hebben we deze wedstrijd niet gewonnen, we waren trots op het resultaat.

Zaterdag 16 november spelen we een wedstrijd tegen Move4U, zij staan net onder ons. Tegen deze ploeg moeten we knallen, zodat we ons plek in de competitie kunnen behouden.