08/03/2020 | Wedstrijdverslag |

De Will om te winnen!

Op zaterdag 7 maart stond er voor de meisjes A1 weer een wedstrijd tegen DVO MA1 op de planning. De vorige keer was DVO ons te sterk af en verloren we net, we hadden nu dus een sterke wil om te winnen. Tijdens de training heeft Michel ons op allemaal manieren op de wedstrijd voorbereid, waaronder het zingen van de kreet van DVO: ‘PUNTEN, PUNTEN’ de belangrijkste was. We waren goed voorbereid op de wedstrijd en we hadden er veel zin in!
 
De eerste set ging erg gelijk op. Iedereen moest een beetje inkomen en er werden aan beide kanten best wat fouten gemaakt. Na een aantal punten zaten we goed in de wedstrijd en was de concentratie hoog. Het was nog erg spannen want het stond aan het einde van de set 24-23 voor De Burgst, maar DVO was aan service. Michel was dan natuurlijk zo verstandig om DVO eventjes goed proberen af te leiden door een time-out aan te vragen. Iedereen stond weer in het veld, de scheidsrechter floot en ja hoor, het meisje serveerde in het net. Puntje voor de coach! We sloten daarmee de eerste set met 25-23 winst af.
 
In het begin van de tweede set maakten we heel veel eigen fouten, waardoor we al snel 2-8 achter kwamen te staan. Door een sterke service kwamen we terug in de set. Op een gegeven moment begonnen Eef en Hanne zelfs mooie combinaties te spelen zoals bijvoorbeeld een 4tje die direct werd gescoord. Dit was ook de spannendste set van de wedstrijd en we wonnen deze met 29-27.
 
De derde set begonnen we heel sterk. Met Fenne aan service kwamen we al snel 10-2 voor te staan. Deze set ging ons vrij makkelijk af. De verdediging stond goed en er werd veel gescoord. Ieder punt waren we aan het vieren ook al was het maar een tikballetje net over het blok. We wonnen deze set met een mooie stand van 25-10 en daarmee was de winst binnen!
 
Voor elke set heeft Michel altijd wel een klein praatje, met deze keer wel een hele speciale uitkomst. Hij zei namelijk dat als we de wedstrijd met 4-0 zouden afsluiten dat we met het hele team 10 porties bitterballen zouden krijgen. Dit konden we natuurlijk niet mislopen. We stonden erg sterk en met veel plezier te spelen. In het midden van de set kwam DVO met een moeilijke servicebeurt nog een klein beetje terug, maar het was niet genoeg. We wonnen de laatste set met 25-15. Daarmee hadden we een mooie 4-0 winst binnen gehaald en natuurlijk ook de 10 porties bitterballen!
 
Op zaterdag 21 maart spelen we voor de derde keer tegen DVO. Het zal vast weer spannend worden en daardoor hopen we dat jullie allemaal komen supporten.
 
Tot dan!
MA1