Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Wedstrijden

20-01 Vollido HS 2 -

21-01 - Vollido DS 1

22-01 Voltena DS 4 -

23-01 Volley Tilburg MC 3 -

23-01 Volley Tilburg MB 3 -

23-01 VIA JC 1 -

23-01 VC 't Aogje MB 1 -

23-01 Kraftwell Symmachia Roosendaal MC 1 -

23-01 Minerva MA 1 -

23-01 Next Volley Dordrecht MC 1 -

23-01 Sliedrecht Sport JB 1 -

23-01 Ardito DS 1 -

23-01 - Sterre-Voorwaarts JA 1

23-01 - Groene Ster HS 1

23-01 - VCN DS 4

23-01 Hajraa HS 1 -

23-01 Volley Tilburg HS 7 -

#deburgst

Er zijn geen tweets over #deburgst gevonden.

Nieuws

Zoeken
Zoeken naar:

Burgst te zien bij BredaNU

Geplaatst op: 11-01-2019 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Gedeelde tweede plek voor Burgst B-jeugd op voorronde NOJK!

Op zaterdag 5 januari 2019 stond de voorronde gepland van het NOJK. Vanuit Burgst was een team samengesteld met meiden met de B-leeftijd die het in Sliedrecht gingen opnemen tegen Polaris (Helmond), DVO (Oud-Beijerland), ODI (Middelbeers) en Volley Tilburg. Vanuit MB1 waren dat Eef Jansen (libero), Hanne Vissers (setter), Suzanne van den Herik (passer-loper/diagonaal), Tessie van Os (passer-loper), Indy Smits (midden) en Stans Lammers (midden). Vanuit MA2 was Imke Bouwhuijzen van de partij (diagonaal) en vanuit MA1 kwamen Nienke van Houwelingen als passer/loper en Anouk Mackenbach als setter en passer/loper én tevens kapitein het team versterken.

 

 

De stemming zat er goed in, want we vertrokken al om 8:00 uur richting Sliedrecht. Ter voorbereiding op het NOJK was een internationaal toernooi in Maaseik en een oefenwedstrijd tegen Tilburg gespeeld. Ook was er diverse keren met het NOJK team getraind. Aan de voorbereidingen zou het niet liggen!
 
Er stonden vier poulewedstijden gepland in twee poules. De nummers één uit de poules gingen meteen door naar de volgende ronde. Beide nummers twee speelden aan het einde van de dag een beslissingswedstrijd om de derde plek in de volgende ronde. 
De eerste wedstrijd tegen DVO was meteen spannend. Voor we het wisten, stonden we met 7-2 achter. Was het de spanning? Was het nog te vroeg voor ons? Geen idee. Michel pepte de boel weer op, bijgestaan door assistent coach Dagmar. We kwamen langzaam beter op gang, kwamen naast DVO en wonnen de eerste set uiteindelijk met 25-22. Nu zou je verwachten dat we die lijn doortrokken in de tweede set. Helaas gebeurde dat niet. Voor we het wisten, stonden we met 20-14 achter. Wederom kwam er een time-out op het juiste moment en bovendien ging Stans op het juiste moment serveren. DVO kreeg haar ballen niet verwerkt en we kwamen voor (22-20). Na nog een aantal rally’s was het plotseling 24-24. Koelbloedig maakten we DVO af en wonnen ook de tweede set met 26-24. Het massaal meegereisde publiek moest ondertussen aan het zuurstof, maar wij hadden de eerste wedstrijd gewonnen.
 
Meteen moesten we door: tegen Polaris. Dit team was om te beginnen gemiddeld een halve meter groter dan Eef en sloeg bij het inslaan diverse deuken in de grond. We lieten ons daar niet door intimideren, maar winnen zat er niet in. Wel hielden we dapper stand: we speelden ons eigen spel en bleven enthousiast. Tegen Polaris was het echter niet genoeg. We verloren met 25-9 en 25-14.
 
Toen hadden we even rust voordat we aan de wedstrijd tegen Tilburg konden beginnen. Hier hadden we donderdag 3 januari een oefenwedstrijd tegen gespeeld dus we wisten een beetje wat we konden verwachten. Vol gas begonnen we aan de wedstrijd en we overdonderden de dames uit Tilburg volledig. Voor we het wisten stonden we met 15-7 voor. Anouk stond heerlijke balletjes te steken naar Stans en Indy op midden, Imke sloeg ze lekker tegen de grond vanaf achter, Suzanne had een blok-op-de-voeten (van de tegenstander), Eef stond stabiel te passen en Nienke en Tessie zorgden als passer-loper voor schitterende punten: ingehouden slaan, slim prikken of gewoon volle bak. Ondanks time-outs en wissels aan Tilburgse kant, maakten we de set af met 25-11. BAM! Dat was lekker. We hadden zin in de tweede set. Helaas speelde Tilburg zoals wij in de eerste set speelden. We kwamen er niet langs/door/bij en verloren met 25-10.
 
Om zicht te houden op de tweede plek in de poule, moesten we van ODI winnen. Dat deden we dan ook. Setter Hanne pakte haar punten mee en nam het team mee naar de overwinning: twee keer 25-10 met wederom een sterke servicereeks van Stans.
Polaris pakte zoals verwacht de eerste plaats in onze poule. Samen met Tilburg hadden wij 5 gewonnen sets en waren dus gedeeld tweede geworden. Om te bepalen wie de beslissingswedstrijd ging spelen, telde het onderling resultaat (25-10 en 25-11). Wat bleek? Tilburg had 1 punt meer gemaakt dan wij en daardoor werden zij de nummer twee die de beslissingswedstrijd ging spelen. Wat ontzettend zuur om op deze manier derde te worden!!! We baalden er goed van.
 
Waar zijn we heel trots op? Ten eerste op onze trainer/coach Michel en assistent-coach Dagmar die ons alle trainingen en wedstrijden hebben bijgestaan. Heel erg bedankt! Ook zijn we trots op onze ouders die altijd maar rijden naar wedstrijden en voor ons klappen en juichen. Zonder jullie lukt het niet! Maar het meest trots zijn we op onszelf omdat we de afgelopen weken steeds beter zijn gaan spelen als team en er met z’n allen voor blijven gaan. We hebben een superleuk toernooi gehad!
 
Namens het NOJK team meisjes B
De kapitein, de AC en een supporter.
 
Geplaatst op: 11-01-2019 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Meisjes B naar NOJK in Sliedrecht

Komende zaterdag 5 januari is het zover: het NOJK. In De Basis te Sliedrecht wordt de eerste ronde afgewerkt. Om het team zo goed mogelijk voor te bereiden op het toernooi, zijn de 9 speelsters met coach, assistent-coach en twee begeleiders naar de Steengoed-cup in Maaseik vertrokken.

Dit jaarlijkse toernooi startte op vrijdag 28 december. Om 6.30 (!) in de auto en om 9.00 de eerste wedstijd spelen was een feestelijk begin. De eerste wedstijd, tegen de uiteindelijk verliezend finalist, ging verloren. Sommigen van ons waren nog niet helemaal wakker. Voorafgaand aan alle wedstijden werden de teams voorgesteld en ook werd er gebruik gemaakt van opstellingsbriefjes. Het hele toernooi was erg professioneel geregeld en dat maakte een positieve indruk. Daarnaast waren wij veruit de luidste en dus stond De Burgst al snel bekend als De Hollanders.

Op de eerste dag werden nog vier andere wedstijden gespeeld, waarvan 3 verloren en 1 in drie sets (2-1) gewonnen – van Maaseik. Na afloop van de wedstrijden werd er gedoucht in de sporthal omdat in het internaat waar we sliepen geen warm water beschikbaar was. Om de dag even goed af te sluiten, gingen we met z’n allen bowlen. Sommigen in trainingsbroek, anderen helemaal opgefrist, maar uiteindelijk kon er maar 1 de winnaar zijn: Dagmar scoorde de meeste punten, maar eigenlijk heeft het team gewonnen omdat iedereen een keer voor Dagmar heeft gegooid. Na het bowlen snel naar het Internaat en naar bed, want de volgende dag begon de eerste wedstijd wederom om 9.00.

Zaterdag om 7:00 uur op, om 7:30 met alle bagage de auto’s in richting de sporthal. Daar stond een lekker ontbijtje voor ons klaar. Na het ontbijt startte het inspelen. De tweede dag waren we ingedeeld met teams uit de onderste regionen van de beide poules. Dit leidde wederom tot winst tegen het team van Maaseik (2-0). Onze tweede en laatste wedstrijd verloren we, maar was erg spannend.

Na de wedstijd douchen, lunchen en heel lang wachten. De prijsuitreiking zou namelijk pas plaats vinden na beide finales. Dus hebben we met z’n alle zowel de jongens- als de meisjesfinale gekeken. Hierin werd op zeer hoog niveau gevolleybald. Erg leuk om te zien én op het centre court van de volleybalarena in Maaseik. Super! Na de meisjes finale moesten we met alle deelnemende teams op de foto en na de jongensfinale was de prijsuitreiking. Bij die uitreiking werd elk team naar voren geroepen. Daarbij kreeg iedereen een goodiebag met duo tickets voor de Champions League wedstijd van GREENYARD Maaseik tegen Trefl GDANSK uit Polen.

Al met al was het een zeer leerzaam toernooi. We zijn goed voorbereid voor de voorronde van het NOJK en hopen daar te kunnen laten zien wat we kunnen. De eerste wedstijd wordt om 9.45 tegen DVO gespeeld in Sliedrecht (De Basis) en we zouden het heel leuk vinden u te zien in de hal!

Sportieve groet,

De Kapitein en assistent-coach

 

 

 

 

Geplaatst op: 04-01-2019 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Bericht van topsupporter Will P

 Hallo Vrienden van de Burgst,

Ja, het is bijna alweer Kerstmis en Nieuwjaar dus de eerst ronde zit er
bijna op.
 
Er zijn teams die met lef hebben gespeeld en ook stappen gemaakt zoals
Meisjes A1, winterkampioen en hebben inmiddels van mijn een mooie beker
gekregen en natuurlijk de Champagne, Gefeliciteerd nogmaals.
Andere teams hebben het wat moeilijker dus werk in de zaal. Ik ben  wel eens
in de zaal en zie dan toch dat er goed wordt getraind. Ook bij de thuisronde
ben ik er wel eens en zie dan toch weer dat het ene team  wat beter is dan
de andere maar oke, de 2e ronde zeker weer nieuwe kansen en met mij erbij
lukt het meestal wel. Ook zijn er teams die bovenin goed spelen en meer
willen dus....Blijf met lef Spelen! Ik wens dan ook iedereen Heel Veel
Succes in de 2e ronde. Kampioenen zie ik Zeker graag want zo'n feestje als
het afgelopen seizoen wil ik wel weer en jullie Zeker ook.
 
 
Tot slot wens ik iedereen  Fijne Kerstdagen en een Knallende jaarwisseling
en zeker een sportief en helemaal een succesvol 2019.
 
Speel Met Lef en Maak Stappen !! Er is een team die met deze woorden wat
anders kunnen, Geweldig!
Deze keer Geen Kerstfoto met mij er op maar onze huispoes die baas in de
Kerststal wil zijn zoals ik wel eens baas wil zijn in de Scharen, dus beiden
....Goed Bezig !
 
Graag weer tot Ziens in de Scharen en....Blijven winnen ! Ik zie jullie weer
eind Januari vanwege vakantie in Zwitserland.
 
Groetjes, Will.

 

Geplaatst op: 21-12-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Opbrengst Grote Clubactie

Leden van De Burgst hebben met elkaar 256 loten verkocht van de Grote ClubactieDat betekent dat er € 614,40 is opgehaald voor de vereniging. Hartelijk dank aan alle leden die zich hiervoor hebben ingezet!

 
Er waren prijzen voor de teams die de meeste loten verkochten én voor het jeugdlid dat de meeste loten verkocht.
De winnaars zijn:
Heren 3 (42 loten) en Meisjes B1 (58 loten).
Het jeugdlid dat de meeste loten heeft verkocht is Britt Rienks (28 loten). Goed gedaan!
De activiteitencommissie neemt contact met jullie op om af te spreken hoe we de prijs kunnen overhandigen.
Geplaatst op: 09-12-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Het wordt pijnlijk duidelijk

Heren 3 speelde afgelopen zaterdag tegen de nummer 4: Mytilus H1. Op voorhand sowieso al een zware wedstrijd en de prognose loog er niet om: 0-4. Enig voordeel hieraan was dat jullie helden vrijuit konden gaan spelen en er alleen maar gewonnen kon worden. 

 

 
Zo gezegd, zo gedaan. Eerste set werd er vrijuit gespeeld, de pass lag goed, er werd goed gevarieerd door het hekje en de aanval denderde maar door. Zo goed hadden de heren van het derde nog niet gespeeld dit seizoen. Zou dit dan de eerste wedstrijd van het seizoen zijn die we volledig onder controle houden en eindelijk de winst naar ons toe trekken?
 
Helaas, was het maar zo’n feest. De tweede set viel het wederom als een kaartenhuis in na een goede servicereeks van de boeven. De servicepass lag niet goed, kregen geen grip op hun aanval en konden niet ons eigen spel spelen zoals in de eerste set. Ook na enkele wisselingen in de derde set veranderde er niks. De vierde set werd nog sterk begonnen, maar werd wederom gebroken door een aantal goede servicereeksen.
 
Conclusie van afgelopen zaterdag is dat de servicepass en eigen servicedruk echt beter moet willen we ons eigen spel gaan spelen en punten willen pakken om ons te handhaven in de 1e klasse. Werk aan de winkel!
 
 
Setstanden:
25 - 19
19 - 25
14 - 25
14 - 25
 
 
Nieuwe Majesteit:
 
Koen ‘de zandvlo’ Linthorst
Geplaatst op: 02-11-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Gratis sportspreekuur Medifit Fysiotherapie

Sporten is leuk en gezond maar gaat helaas soms ook gepaard met blessures! Sinds dit seizoen heeft de Burgst een samenwerking met Medifit Fysiotherapie locatie Haagse Beemden en locatie Pellikaan Breda. Elke week zijn er diverse sportspreekuren voor alle leden van de club. Of je nu in de selectie speelt, in de toplijn van de jeugd actief bent of met  veel plezier in een lager team volleybalt, wij zijn er voor iedereen! Er zijn gratis sportspreekuren op onze locatie Haagse Beemden en locatie Pellikaan Breda.

 

 

 De sportspreekuren zijn alleen op afspraak via mail; cas@medifitfysiotherapie.nl  of yvette@medifitfysiotherapie.nl Op het spreekuur bekijken wij  je klachten en geven we je deskundig advies. Waar nodig kunnen we een behandeltraject opstarten. Tevens zullen wij na jouw toestemming contact hebben met de trainer over het te voeren beleid.
Onze praktijk heeft veel ervaring in de (top)sport, we hebben korte lijnen met specialisten in de Bredase ziekenhuizen en we hebben alle faciliteiten in huis voor een snelle en goede diagnose en een efficiënt behandeltraject! Door onze sportgerichte aanpak streven wij ernaar om je weer zo snel mogelijk op het veld te krijgen en je weer verantwoorde wijze kan sporten.
 
Met sportieve groet,
 
Cas Ketelaars en Yvette Kriellaars namens Medifit Fysiotherapie.
 
De sportspreekuren vinden plaats op:
Medifit Fysiotherapie locatie Haagse Beemden (Cas Ketelaars)
Cas@medifitfysiotherapie.nl
Maandag 19.00 t/m 20.00 uur
Woensdag 18.00 t/m 19.00 uur
 
 
Medifit Fysiotherapie locatie Pellikaan Breda (Yvette Kriellaars) 
Yvette@medifitfysiotherapie.nl
Maandag 19.00 t/m 19.30 uur
Dinsdag 19.00 t/m 19.30 uur
Geplaatst op: 29-10-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Heren 3 versus de toffe tilburgse tamboer

Zaterdag 13 oktober was het weer tijd voor de godenzonen van de burgst heren 3 om wat punten te pakken. Dit keer stond Volley Tilburg heren 5 op het programma. Wederom een aantal afwezigen bij jullie favoriete heren 3. Zo waren onze geliefde Knaapie, Terry en DJ Luc verano allen afwezig. Toch vertrokken we met goede moed richting Tilburg.
 

 

 
Al op de heenweg was het duidelijk dat ze ons niet in de buurt wilde hebben. Zo werd de taxi waarin Thijs, het hekje en de toenmalige majesteit enorm gehinderd door een auto, die waarschijnlijk frietvet van Kees in zijn benzinetank had gedaan. Door de witte rook die er uit de uitlaat kwam was er niet te zien waar we precies naartoe gingen. Gelukkig was daar de popo die er voor zorgde dat we toch veilig bij het T-Kwadraat aankamen. Langzaam aan kwam iedereen de kantine binnen druppelen, en werd het cafeïne gehalte op peil gebracht. Het zou namelijk een zware pot worden. Ook was het zeker een belangrijke pot voor de adonissen van heren 3 om weer wat punten te pakken, aangezien Volley Tilburg een solide middenmoter is.
 
We skippen door naar het eerste fluit signaal. De mannen van het derde waren klaar om te shinen. En dit was ook te zien. Dit seizoen is er nog niet zo goed begonnen aan een wedstrijd. Alles klopte, en volley tilburg werd weg gespeeld. De mannen van het derde konden continu een flinke voorsprong behouden in de eerste set. De pass lag goed, en er kon daardoor vrij uit gespeeld worden. Tegen het einde van de eerste set kwam volley Tilburg nog wel met een inhaalrace, maar deze is te laat ingezet. Set 1: 18-25 voor de Burgst. 
 
Nu den je vast, deze flow moet gewoon doorgezet worden! Nou dan ken je de mannen van het derde nog niet. Want zo onvoorspelbaar als het weer in Nederland, is ook het spel van de Burgst heren 3. In de 2e en de 3e set kon het niveau wat werd behaald  in set 1 bij lange na niet gehaald worden. Er werden enorm veel service fouten gemaakt, waardoor de druk niet op de kruiken lag. Waarbij zij meer gebruik gingen maken van de grote trom die ze op de reservebank hadden staan. De pass kwam niet meer, en het verdelen van het spel werd moeilijker. Er waren nog wel een aantal mooie momenten, maar de mannen van het derde waren te veel op de defensie aan het spelen. Set 2 en 3 werden respectievelijk met 25-16 en 25-14.
 
De vierde set was weer wel een stuk beter, er werd wat meer vrij uit gespeeld. Dat merkte je vooral in de passing, die weer een stuk beter lag. Zo konden de godenzonen van heren 3 eigenlijk goed bijblijven. Echter was deze stuiptrekking niet voldoende, en werd ook de laatste set verloren: 25-23.
 
Weer een teleurstellende uitslag. Maar wederom wel het gevoel dat er meer had ingezeten. De tendens van de afgelopen wedstrijden is wel dat de mannen van het derde niet totaal overklast worden. Het is belangrijk dat er meer punten gepakt gaan worden tegen de afgelopen tegenstanders in de tweede helft van het seizoen. Dan kan er gewoon in de middenmoot meegedraaid worden. Hiervoor moet er nog wel het een het ander veranderen, maar wij hebben er goede hoop op. 
 
Gelukkig hebben we na deze verdrietige wedstrijd het van ons af kunnen schudden. Zo werd er nog even gekeken naar echt volleybal van Volley Tilburg dames 1, en werd er ´s avonds nog even een versnapering gedaan in het centrum van Breda. Zaterdag 27 oktober staat er weer een thuisronde op het programma. Mytilus heren 1 is dan de tegenstander. Zij bekleden nu een derde plaats in de competitie, dus het beloofd een zware pot te worden! Wij zien jullie allemaal zaterdag!
Heren 3
Geplaatst op: 25-10-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Heren 3 en de verhitte strijd

Afgelopen zaterdag speelden jullie helden tegen de boeven van DVO en het bleek een verhitte strijd. Niet omdat er veel rivaliteit heerst tussen de twee teams, maar omdat de Ganzerik voor een weekend was omgetoverd tot sauna. 

 
Dit warme welkom had een duidelijke invloed op het spel. De godenzonen wilden, omdat ze tegen een wat ervarener team speelden, het tempo in de wedstrijd hoog houden, maar dit werd onmogelijk gemaakt doordat er na elk punt een dweilpauze werd ingelast. Dit resulteerde erin dat de eerste set werd verloren.
 
De tweede set werd er weer met goede moed begonnen en werd de balans knap hersteld. Je zou natuurlijk denken dat de puntenmachine door zou denderen in de derde set, maar jullie favoriete Heren 3 houden helaas van een uitdaging... de derde set werd wederom verloren. In de vierde set wisten jullie helden zich niet meer te herpakken en ging de wedstrijd droevig ten onder.
 
Dit resulteerde in een 1-3 thuisnederlaag. Aan de ene kant kan je blij zijn om het feit dat we van de 0 af zijn en de lantaarn hebben overgedragen, maar aan de andere kant was dit wel een team geweest waar je zeker thuis van had moeten winnen. Er moeten duidelijk nog wat stappen gemaakt worden willen jullie helden zich handhaven in de 1e klasse.
 
Komende zaterdag staat er een uitwedstrijd gepland tegen de boeven van Volley Tilburg. Daar gaat er weer geknokt worden om aansluiting te vinden met de top van het rechterrijtje en sluiten we hopelijk af met een lekker Leffe, want zoals Will zegt: Speel voor Leffe en ga stappen! 💪🏻
Geplaatst op: 18-10-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Bowlen

Afgelopen vrijdagavond waren 45 jeugdleden naar Bowlingpoint gekomen om daar met en tegen elkaar te bowlen. Leden uit MA1, MB1, MC, JA, JB en JC rolden bowlingballen alsof ze nooit iets anders deden.

Sommigen wisten de goten herhaaldelijk te raken, anderen gooiden spares en strikes alsof het niets was.

 
Er werd met twee handen gerold en de rol-dino werd ingezet (helaas tevergeefs). Er werd tussen het bowlen door gedanst en op bezoek gegaan bij andere banen.
Halverwege de avond kreeg iedereen een heerlijk drankje en een snack.
 
Wat viel op:
  • De goten konden niet omhoog worden gezet, dus iedereen moest vertrouwen op zijn of haar bowling-skills.
  • Jongens B had de eerste storing te pakken: de lichten op de baan gingen om onverklaarbare redenen uit. Gelukkig kregen de aardige jongens van Bowlingpoint alles weer aan de praat.
  • Jongens A kreeg de baan ook in blokkade en kreeg ook als eerste een waarschuwing.
  • De baan met MA1/JB greep als eerste naar hulpmiddelen om de laatste plek te voorkomen. Helaas bleek de inzet van de dino weinig succesvol. Ook met dino kon je in de goten rollen.
  • Meisjes C maakte flink tempo waardoor zij de meeste rondjes hebben gegooid.
  • Michel ging de competitie aan met zijn meiden B1 en toonde zich een master-bowler.
  • Barry was vooral actief naast de baan en Menno rolde ballen op meerdere banen.
  • Bij Jongens C was het vooral heel erg gezellig!
 
En wie ging er uiteindelijk naar huis met de felbegeerde Bowlingpoint trofee: de enige echte Bowling Kegel?
Dat was Timo uit Jongens A met 205 punten. Gefeliciteerd!
De kegel is vervolgens ook nog even meegegaan op de fiets naar de Mac Donalds om wat eten te scoren.
 
Andere winnaars per baan: Jasmijn (MC), Michel (MB1), Karsten (JB) en Yanniek (JB/MA1).
 
De activiteitencommissie dankt alle jeugdleden en trainers voor hun enthousiaste deelname.
Graag tot volgend jaar!
 
De Activiteitencommissie
 
 
Geplaatst op: 18-10-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel