Nieuws

Zoeken
Zoeken naar:

[UPDATE] De Burgst Breda kiest voor nieuwe kledinglijn!

Vanaf seizoen 2018-2019 zal de Burgst Breda de huidige kledinglijn inruilen voor een nieuwe kledinglijn. De nieuwe kledinglijn heeft een fris ontwerp dat tegelijkertijd goed aansluit op de bestaande kledinglijn. De selectieteams bij de heren en dames zullen al de eerste helft van dit seizoen in de nieuwe kledinglijn te bewonderen zijn.


Waarom een nieuwe kledinglijn?

Daar zijn meerdere redenen voor, te weten:
- De huidige kledinglijn gaat al sinds 2010 mee en is aan vervanging toe.
- Panzeri geeft geen garanties af over de periode dat ze de huidige kledinglijn nog kunnen leveren.
- Vanwege contractuele verplichtingen van de eerste teams.

Voor wie is de nieuwe kledinglijn?
Het is de bedoeling dat vanaf het seizoen 2018-2019, alle leden in ieder geval in het nieuwe tenue spelen.

Per wanneer gaan we over op de nieuwe kledinglijn?
Vanaf het seizoen 2018-2019, wordt verwacht dat alle leden in ieder geval in het nieuwe tenue spelen. Heren 1 en dames 1 zullen, vanwege sponsorverplichtingen, vanaf 03-03-2018 al in de nieuwe kledinglijn te zien zijn.

Hoe zit het als ik nu kleding nodig heb?
De huidige kledinglijn blijft (zolang de voorraad strekt) tot uiterlijk april 2018 beschikbaar in de webshop. Omdat iedereen op termijn over moet naar een nieuw tenue, zijn bijna alle producten van de oude kledinglijn (laatste voorraad) met een korting van 50% beschikbaar in de webshop. Zo kun je eventueel direct benodigde kleding tegen een fikse korting aanschaffen. De nieuwe kledinglijn zal vanaf 3 maart 2018 beschikbaar zijn in de webshop op volleybaldirect.nl. Daarnaast zal Volleybaldirect.nl op zaterdag 3 maart van 13.00 - 16.00 aanwezig zijn met pasmodellen van de gehele nieuwe collectie zodat er gepast en gelijk besteld (zonder verzendkosten) kan worden.

Op zaterdag 21 april is er een laatste gezamenlijke bestelmogelijkheid waarbij er gepast en gelijk besteld (zonder verzendkosten) kan worden. Het is aan te raden hiervan gebruik te maken omdat anders de levering van een shirt voor aanvang van het seizoen niet gegarandeerd kan worden.

Kan ik mijn eigen rugnummer behouden/uitzoeken?
Nee, iedereen krijgt een uniek nummer toegewezen. Dit zorgt er voor dat het meespelen bij, of overstappen naar andere teams makkelijker wordt.

Hoe ziet de nieuwe kledinglijn er uit en wat voor artikelen zijn er allemaal?
Ben je benieuwd hoe de nieuwe kledinglijn er uit ziet? Kom dan in het begin van het seizoen kijken bij heren 1 of dames 1, want die zullen als eerste te bewonderen zijn in de nieuwe kledinglijn. Kun je niet wachten tot die tijd, scroll dan snel naar beneden want onderaan dit artikel vind je een impressie van het nieuwe tenue.
In onze eigen webshop kun je wedstrijdshirts, wedstrijdshorts, inspeelshirts, trainingspakken, rugzakken en sporttassen bestellen met daarop het logo van De Burgst Breda.

Zijn er sponsormogelijkheden in de nieuwe kledinglijn?
Absoluut! Neem contact op met Jaap Hoogesteger om samen naar de best passende mogelijkheden te kijken.

Overige vragen?
Heb je nog een vraag die hierboven niet beantwoord is en waarvan het antwoord ook niet te vinden is op deze pagina, neem dan contact op met Jaap Hoogesteger.

Heren wedstrijdshirt

Heren libero shirt


Dames wedstrijdshirt

Dames libero shirt

Trainingsjack

Tas

Rugzak

Geplaatst op: 17-08-2017 Er zijn 4 reacties bij dit artikel

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Vanaf 25 mei 2018 geldt er nieuwe, strengere regelgeving op het gebied van privacy, de zogeheten Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Als vereniging zijn wij verplicht om betrokkenen te informeren over de manier waarop wij omgaan met de persoonsgegevens van onze leden en dienen we aantal zaken te regelen.

 

Privacyverklaring
De vereniging moet een privacyverklaring hebben, waarin staat beschreven hoe men met de gegevens van leden omgaat. 
Als (toekomstig) lid van Vollebalvereniging De Burgst wordt u verzocht kennis te nemen van deze verklaring zodat u weet wat er met uw gegevens gebeurt en waarvoor ze (kunnen) worden gebruikt.
 
De privacyverklaring vind je hier.
 
Geheimhoudingsverklaring
Bestuursleden en andere vrijwilligers die beschikking hebben over de gegevens van de leden, moeten een geheimhoudingsverklaring tekenen, waarin zij verklaren vertrouwelijk met deze gegevens om te gaan. Aan de start van het seizoen zullen wij de vrijwilligers verzoeken om de geheimhoudingsverklaring te ondertekenen.
 
Toestemmingsverklaring
Alle leden hebben zelf de controle over hun gegevens. Van ieder lid (jong en oud) hebben wij een toestemmingsverklaring nodig. Voor het goed functioneren van onze vereniging willen wij u graag (laten) informeren over de vereniging, sportactiviteiten en dergelijke. Ook willen we speelschema’s, wedstrijduitslagen en soms ook foto’s en filmpjes van u op onze website en op sociale media plaatsen. Met dit formulier vragen wij aan u toestemming om ook uw gegevens hiervoor te gebruiken. 
 
U treft dit formulier hier. Wij verzoeken u vriendelijk om het formulier te ondertekenen en terug te sturen aan onze secretaris (secretariaat@deburgst.nl).
Aan de start van het seizoen zullen de formulieren ook beschikbaar zijn bij de trainers.
Geplaatst op: 10-07-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Introductie ClubCollect

Wellicht dat je het hebt gemerkt, maar door prive omstandigheden is onze penningmeester enige tijd uit de roulatie geweest. Mocht je hier enige hinder aan hebben ondervonden, dat bieden wij mede namens Giulia onze excuses hiervoor aan. Als bestuur waren we al langer bezig om te kijken hoe we het proces van incasseren van de contributie en dergelijke kunnen verbeteren. Contributie innen is iets wat toch wel lastig is en veel tijd kost. Om dat op te lossen gaan we vanaf aankomend seizoen samenwerken met ClubCollect. Zij hebben een systeem ontwikkeld dat een aantal dingen automatiseert zoals het versturen van betaalverzoeken. Voor zowel de club als de leden zijn er veel voordelen.

 

Wat gaat er veranderen?
ClubCollect is geen incassobureau, maar een ondersteunend middel voor onze club om ervoor te zorgen dat contributie innen makkelijker gaat. Aan het begin van het seizoen ontvangt ieder lid een betaalverzoek via e-mail, sms en/of per post. Hierin staat een link waarmee je op jouw persoonlijke betaalpagina komt. Op deze pagina moet je een betaalkeuze maken: hier kan je kiezen tussen betalen in termijnen en om de gehele contributie ineens te betalen. Als je ineens betaalt heb je de keuze tussen een betaling via iDEAL en via automatische incasso. Bij de keuze om in termijnen te betalen gaan de betalingen altijd via automatische incasso en wordt er een kleine administratieve bijdrage in rekening gebracht. 
Voorafgaand aan iedere afschrijving krijg je een aankondiging zodat je altijd netjes op de hoogte bent en ervoor kan zorgen dat er voldoende saldo op je rekening staat.
 
Er zullen enkele persoonsgegevens zoals je adres, e-mailadres en telefoonnummer worden gedeeld met ClubCollect. Dit is nodig om de betaalverzoeken te kunnen versturen. De persoonsgegevens zullen nooit worden verspreid of worden gebruikt voor commerciële doeleinden en zijn alleen zichtbaar voor de penningmeester. Het delen van de persoonsgegevens zal geheel conform de vereisten zijn onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens (artikel 8 onder b Wbp).
 
Wij zijn erg blij met deze stap in de goede richting. Voor meer informatie kun je terecht op www.clubcollect.com/nl/members. Als je hier vragen over hebt, kun je de penningmeester altijd even benaderen. Ook als er tijdens het werken met ClubCollect vragen zijn staan zowel de penningmeester als ClubCollect hier altijd voor open.
 
Met vriendelijke groet,
Het bestuur
Geplaatst op: 10-07-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

CMV sluit het seizoen gezellig af

Zondag 10 juni was het zover: de seizoensafsluiter van de CMV! Spelen, springen, eten en veel lachen. Hoe leuk is het dat de kids (en ouders) elkaar ook buiten het volleybalveld leren kennen.

Met trampolines, een verkeersplein met skelters en heel veel luchtkussens was Avontura in Breda de place to be. Brian en Ans waren ook van de partij! Terwijl de ouders nog wat vlees op de BBQ legden, hadden de kids (en Brian) Avontura na sluitingstijd voor zich alleen! En het was gezellig; met zwarte handjes en voetjes, haren in de war en een groot teamgevoel gingen we naar huis. De vakantie tegemoet en zin in een volgend seizoen

Geplaatst op: 17-06-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Clubtoernooi 2018

Na het succes van voorgaande jaren organiseren wij als volleybalvereniging op zaterdag 1 (jeugd) en zaterdag 8 (senioren) september 2018 opnieuw een Clubtoernooi dat geheel in het teken staat van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Hieronder kan je de uitnodiging vinden met bijbehorende wedstrijdschema’s zodat je alvast weet op welke tijden de wedstrijden worden gespeeld.

Via de mail zal de komende tijd ook nog een uitgebreider bericht uitgaan met de uitnodiging en eveneens de schema’s + eventuele wedstrijden die je team moet gaan fluiten, hou er dus rekening mee in je agenda!

 

Uitnodiging clubtoernooi

Schema zaterdag 1 september (jeugd)

Schema zaterdag 8 septermber (senioren)

 

Geplaatst op: 17-06-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Pijntjes? Ga naar Medifit Fysiotherapie!

De sponsorcommissie is zeer blij te kunnen melden dat Medifit Fysiotherapie onze vereniging weer gaat ondersteunen.

Dit betekent dat je met je blessure terecht kunt op een vast spreekuur op de maandagavond van 19:00 – 20:00 uur bij Yvette op de locatie Pellikaan Breda (vlakbij het Sportcentrum) en op woensdagavond van 18:00 – 19:00 uur bij Rob (specialisatie enkel, knien, heupen) en van 19:00-20:00 bij Cas (specialisatie in schoudergerelateerde klachten) op de locatie in de Haagse Beemden. Deze sportspreekuren zijn voor alle leden. Daarnaast kun je natuurlijk ook de rest van de week terecht bij Medifit Fysiotherapie, bel dan even met 076-5421181 en geef aan dat je via De Burgst Breda komt.

Geplaatst op: 13-06-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Burgst Beachdag groot succes

Met 10 teams en dus wel 50 deelnemers was de beachdag weer gezellig druk! Ook het weer droeg zijn steentje bij met een hele dag volle zon en een slordige 28 graden.

 

Na allemaal goed gesmeerd te hebben kon de strijd losbarsten in 2 poules van 5. Allen 4 wedstrijden en een hoop zweetdruppels later, werden de poule opnieuw ingedeeld op niveau.

Even goed drinken, wat verkoeling met een ijsje van de vereniging, en iedereen kon door voor de finalepoule.

Na 8 wedstrijden onder ' verzwaarde omstandigheden'  leverde ons dat dus een winnaar van zowel de A als de B-puole op.

Respectievelijk 'De Jonge Goden' (A-poule) en ' Ode aan de Knue (B-poule). (Zie foto)

En omdat alle begin moeilijk is, maar het begint met gewoon DOEN, was er ook een aanmoedigingsprijs voor de rode lantaarndrager, een enthousiast team van onze recreanten. (foto)

Al met al een geslaagde dag met geweldige burgstenaren!

 

Tot volgend jaar?!

 

 

Meer foto's zien? Check onze Facebook-pagina!

Geplaatst op: 28-05-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Wil jij komend seizoen in de tweede divisie spelen? Dit is je kans!

Wil jij komend seizoen in de tweede divisie spelen? Dit is je kans! SPIE/De Burgst HS1 op zoek naar aanvulling voor komend seizoen om de selectie rond te maken.

 

Als versterking van de selectie zoeken we in eerste instantie een spelverdeler en een middenman, maar ook voor andere posities zijn spelers met tweede divisiepotentie van harte welkom. Met het aantrekken van Bojan Samardzic en het intact blijven van de kern van de selectie staat er een gedegen basis om een mooi seizoen neer te zetten.

Heb jij het in je om tweede divisie te spelen? Neem dan contact op met jaap [at] deburgst.nl en kom een keer meetrainen om te zien of er een match is.

Geplaatst op: 01-05-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

9 coaches, 13 ongelukken, maar veilig is veilig

Vanuit Heren 2 is het dit seizoen een jaar geweest met vele pieken en vele dalen. Laten we vooral eens beginnen met de cijfers. Dit jaar hebben wij tijdens 23 wedstrijden maar liefst 9 verschillende coaches gehad. Naast Michel van Esch de hoofdcoach, waren dat, Barry van Zandvoort en Joop van Jaarsveld die hun oude team nog eens onder hun hoede namen, onze trainster Ans de Graag en 5 verschillende spelers.

 

 
De meeste wedstrijden in de competitie gingen verloren, slechts 5 werden er gewonnen en geen enkele 5e set werd winnend afgesloten. Wel werden maar liefst 3 sets gewonnen waarbij de tegenstander niet boven de 10 punten is gekomen, terwijl we zelf wel regelmatig de 20 punten hebben gepasseerd. Een negatief puntensaldo van slechts 130 punten over 22 wedstrijden is dan ook het resultaat. Naast de eigen spelers moest in verband met blessures, ziektes, buitenlandse werkactiviteiten en gezinsuitbreidingen regelmatig een beroep worden gedaan op spelers van JA1, Heren 3 en ook Heren 5. Halverwege het seizoen is zelfs een transfer doorgevoerd, zodat Hugo twee keer uit kon spelen in de ontmoetingen tussen De Burgst en Udenhout. 
 
Qua spelverdelers zijn er 3 versleten, we hebben liefst 7 verschillende middenspelers gehad, 3 libero's, 7 diagonaalaanvallers en 6 passer/lopers. En dat allemaal met een basis van 9 spelers (10 vanaf maart).
 
Gedurende het seizoen werd het al snel duidelijk dat we ons maximaal op de veilige 9e plek moesten richten. Een dramatisch slechte wedstrijd tegen Vollido, op dat moment de directe concurrent (4-0 verlies) betekende ineens weer strijden tegen directe degradatie. In de succesvolle laatste thuisspeelweek werd met 4-0 gewonnen van Roosendaal en daarmee was de PD-plek veilig gesteld. 
 
Afgelopen zaterdag stond dan die wedstrijd op het programma, OKK H1 werd de (on)gelukkige tegenstander. De sfeer in de hal van Fusion was duidelijk een typische PD-sfeer: Veel spanning, maar ook veel lawaai en enthousiast publiek. De opdracht was duidelijk: zo snel mogelijk de promotieklasseplek voor volgend jaar veilig stellen. De eerste set bleek dat OKK wel degelijk een aardig potje kon volleyballen, vooral verdedigend werd er veel weerstand geboden. Het Bredase blok stond echter als een huis en ook aan onze kant werd er veel van de vloer gehaald. Halverwege de set werd een klein gaatje geslagen en bij de big points werd er nog een tandje bijgezet: 25-21. Set 2 begon goed met een 3-0 voorsprong, maar die werd al snel weer ingeleverd. Persoonlijke fouten en communicatieproblemen slopen in de ploeg, maar een grote achterstand kwam er nooit. Bij 23-23 bleven we ijzig kalm en werden de laatste 2 punten gepakt. 2-0 voor en we konden het overwinningsbiertje al ruiken. Wellicht dat dit er dan ook voor zorgde dat de concentratie wegzakte. Het niveau verdween, zoals wel vaker dit jaar, ver onder de ondergrens. Halverwege stonden we 6 punten achter, voornamelijk door eigen fouten. Er werden enkele duidelijk woorden naar elkaar uitgesproken dat dit echt niet kon. De ruggen werden gerecht en de achtervolging werd ingezet. Het bleek niet genoeg om de set nog terug te pakken (22-25), maar de veerkracht liet wel zien dat we ons er niet zomaar bij neer zouden leggen. Het voordeel van verliezen door eigen fouten is dat je dit makkelijk kunt rechtzetten door die fouten niet meer te maken. Dit was dan ook vanaf 1-0 achter in de 4e set het geval. Ballen werden binnen geslagen, de blokkering stond weer als een huis en ook verdedigend was het een stuk beter. Halverwege was er nu een voorsprong van 8 punten. Dit kon niet meer mis! Maar dan ken je de Burgst H2 nog niet. Het aantal fouten schoot weer omhoog, de paniek ook. Punt voor punt kwam OKK dichterbij, bij 19-23 werd er ingegrepen door de coach. Het punt daarna werd verspeeld, maar op 20-24 was het matchpoint er dan toch. Op eigen service lukte het niet, de side-out werd echter wel gepakt en dus speelt H2 volgend jaar weer "gewoon" in de promotieklassse!
 
Onze dank gaat uit naar de vele invallers die er toch weer voor hebben gezorgd dat we elke week een team en coach hadden. Vanuit H2 heel veel plezier op het strand gewenst en volgend jaar weer knallen!
Geplaatst op: 30-04-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Heren 3 en de titelrace deel 2

Men kan veel zeggen over de mannen van heren 3, spannend maken kunnen ze in ieder geval wel. In deel 1 was nog te lezen dat jullie favoriete heren 3 het kampioenschap kon pakken tegen mede titel kandidaat voleco. Hier moest dan met 4-0 gewonnen worden in eigen huis. Dit heeft heren 3 echter niet weten te bewerkstelligen en er wordt voor het oog van het massaal aanwezige publiek met 1-3 verloren van de boeven uit Ouderkerk aan den ijssel. Begrijpelijk dat de stukjes schrijver hier niet een hele samenvatting van wil geven denk ik.
 
 
Met dit puntenverlies was heren 3 weer totaal afhankelijk van voleco die in hun laatste twee wedstrijden minimaal twee punten moesten laten liggen. Hiermee zouden wij weer ons eigen lot in handen krijgen. Wonder boven wonder gebeurde precies dit, en verloor voleco vorige week 2 sets tegen fusion waardoor jullie favoriete heren 3 komende zaterdag weer een kans krijgt het kampioenschap naar zich toe kan trekken! 
Dus hierbij nogmaals een oproep voor alle fans. Neem jullie goude keeltjes, trompetten, trommels en ander geluidsproducerend gerei mee zaterdag 21 april! Om 15:30 treden wij aan tegen het altijd gevaarlijke AVVA. Alles minder dan 4 sets winnen zal niet voldoende zijn, dus alle aanmoediging is welkom! Wij hopen jullie allen zaterdag op de tribune te zien zitten, zodat het kampioensfeest samen met dames 4 en 5 (die beide de titel al binnen hebben) compleet te maken! 
Tot zaterdag!
 
OEEHOOE.
Heren 3
Geplaatst op: 20-04-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel