#deburgst

@woutfassbender Na een moeizame seizoenstart weet De Burgst zich alsnog definitief veilig te spelen in de tweede divisie.… https://t.co/OpnBjBPSNo Sat Apr 21 18:46:55 +0000 2018
@woutfassbender Het moet raar lopen, wil De Burgst alsnog promotie-degradatiewedstrijden spelen voor lijfsbehoud in tweede divisie.… https://t.co/N48citAcmc Sat Apr 21 16:00:24 +0000 2018

Nieuws

Zoeken
Zoeken naar:

[UPDATE] De Burgst Breda kiest voor nieuwe kledinglijn!

Vanaf seizoen 2018-2019 zal de Burgst Breda de huidige kledinglijn inruilen voor een nieuwe kledinglijn. De nieuwe kledinglijn heeft een fris ontwerp dat tegelijkertijd goed aansluit op de bestaande kledinglijn. De selectieteams bij de heren en dames zullen al de eerste helft van dit seizoen in de nieuwe kledinglijn te bewonderen zijn.


Waarom een nieuwe kledinglijn?

Daar zijn meerdere redenen voor, te weten:
- De huidige kledinglijn gaat al sinds 2010 mee en is aan vervanging toe.
- Panzeri geeft geen garanties af over de periode dat ze de huidige kledinglijn nog kunnen leveren.
- Vanwege contractuele verplichtingen van de eerste teams.

Voor wie is de nieuwe kledinglijn?
Het is de bedoeling dat vanaf het seizoen 2018-2019, alle leden in ieder geval in het nieuwe tenue spelen.

Per wanneer gaan we over op de nieuwe kledinglijn?
Vanaf het seizoen 2018-2019, wordt verwacht dat alle leden in ieder geval in het nieuwe tenue spelen. Heren 1 en dames 1 zullen, vanwege sponsorverplichtingen, vanaf 03-03-2018 al in de nieuwe kledinglijn te zien zijn.

Hoe zit het als ik nu kleding nodig heb?
De huidige kledinglijn blijft (zolang de voorraad strekt) tot uiterlijk april 2018 beschikbaar in de webshop. Omdat iedereen op termijn over moet naar een nieuw tenue, zijn bijna alle producten van de oude kledinglijn (laatste voorraad) met een korting van 50% beschikbaar in de webshop. Zo kun je eventueel direct benodigde kleding tegen een fikse korting aanschaffen. De nieuwe kledinglijn zal vanaf 3 maart 2018 beschikbaar zijn in de webshop op volleybaldirect.nl. Daarnaast zal Volleybaldirect.nl op zaterdag 3 maart van 13.00 - 16.00 aanwezig zijn met pasmodellen van de gehele nieuwe collectie zodat er gepast en gelijk besteld (zonder verzendkosten) kan worden.

Op zaterdag 21 april is er een laatste gezamenlijke bestelmogelijkheid waarbij er gepast en gelijk besteld (zonder verzendkosten) kan worden. Het is aan te raden hiervan gebruik te maken omdat anders de levering van een shirt voor aanvang van het seizoen niet gegarandeerd kan worden.

Hoe ziet de nieuwe kledinglijn er uit en wat voor artikelen zijn er allemaal?
Ben je benieuwd hoe de nieuwe kledinglijn er uit ziet? Kom dan in het begin van het seizoen kijken bij heren 1 of dames 1, want die zullen als eerste te bewonderen zijn in de nieuwe kledinglijn. Kun je niet wachten tot die tijd, scroll dan snel naar beneden want onderaan dit artikel vind je een impressie van het nieuwe tenue.
In onze eigen webshop kun je wedstrijdshirts, wedstrijdshorts, inspeelshirts, trainingspakken, rugzakken en sporttassen bestellen met daarop het logo van De Burgst Breda.

Zijn er sponsormogelijkheden in de nieuwe kledinglijn?
Absoluut! Neem contact op met Jaap Hoogesteger om samen naar de best passende mogelijkheden te kijken.

Overige vragen?
Heb je nog een vraag die hierboven niet beantwoord is en waarvan het antwoord ook niet te vinden is op deze pagina, neem dan contact op met Jaap Hoogesteger.

Heren wedstrijdshirt

Heren libero shirt


Dames wedstrijdshirt

Dames libero shirt

Trainingsjack

Tas

Rugzak

Geplaatst op: 17-08-2017 Er zijn 4 reacties bij dit artikel

Heren 3 en de titelrace deel 2

Men kan veel zeggen over de mannen van heren 3, spannend maken kunnen ze in ieder geval wel. In deel 1 was nog te lezen dat jullie favoriete heren 3 het kampioenschap kon pakken tegen mede titel kandidaat voleco. Hier moest dan met 4-0 gewonnen worden in eigen huis. Dit heeft heren 3 echter niet weten te bewerkstelligen en er wordt voor het oog van het massaal aanwezige publiek met 1-3 verloren van de boeven uit Ouderkerk aan den ijssel. Begrijpelijk dat de stukjes schrijver hier niet een hele samenvatting van wil geven denk ik.
 
 
Met dit puntenverlies was heren 3 weer totaal afhankelijk van voleco die in hun laatste twee wedstrijden minimaal twee punten moesten laten liggen. Hiermee zouden wij weer ons eigen lot in handen krijgen. Wonder boven wonder gebeurde precies dit, en verloor voleco vorige week 2 sets tegen fusion waardoor jullie favoriete heren 3 komende zaterdag weer een kans krijgt het kampioenschap naar zich toe kan trekken! 
Dus hierbij nogmaals een oproep voor alle fans. Neem jullie goude keeltjes, trompetten, trommels en ander geluidsproducerend gerei mee zaterdag 21 april! Om 15:30 treden wij aan tegen het altijd gevaarlijke AVVA. Alles minder dan 4 sets winnen zal niet voldoende zijn, dus alle aanmoediging is welkom! Wij hopen jullie allen zaterdag op de tribune te zien zitten, zodat het kampioensfeest samen met dames 4 en 5 (die beide de titel al binnen hebben) compleet te maken! 
Tot zaterdag!
 
OEEHOOE.
Heren 3
Geplaatst op: 20-04-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Heren 3 en de titelrace

Het was al vroeg in het seizoen duidelijk wat de aspiraties van het derde waren. Kampioen worden in de 2de klasse en daarmee rechtstreekse promotie naar de eerste klasse afdwingen. Het motto wat ze daarbij meekregen van De Burgst Finest aka Will was ‘balans’.

Met dat motto in het achterhoofd wisselde jullie helden sprankelend spel af met droevige en onnodige verliespunten. Zo werd er, door internationale toedoen, een aantal weken geleden nog voor het eerst verloren met 4-0 van Podarwic. Gelukkig werd er een week later met 3-2 gewonnen van de directe concurrent Voleco. Na deze moeilijke periode werden de zwakke ruggetjes gerecht en werd de ene winstpartij met de andere afgewisseld.

Dat ging helaas niet zonder slag of stoot. De punten werden moeizaam binnengehaald en werd er af en toe een setje laten liggen. Het blijft lastig volleyballen tegen jezelf. Door de verliespunten en het stabiele spel van Voleco blijft het tot het einde spannend in de competitie. Heren 3 staat slechts 2 punten los en ontvangt de directe concurrent nog op zaterdag 7 april om 15.30 in eigen huis. Bij een 4-0 winst is het kampioenschap binnen, maar elke set die word verloren moet twee weken later tegen AVVA ingelopen worden om promotie af te kunnen dwingen.

Hierbij dus de oproep aan iedereen die heren 3 lief heeft. Zet zaterdag 7 april in je agenda en kom kijken naar het sterrenensemble dat zich (hopelijk) tot kampioen kroont. 

Geplaatst op: 26-03-2018 Er is 1 reactie bij dit artikel

Wedstrijdverslag 10/03/2018 Burgst D5 – Dunamis DS4

Na eindelijk een beetje bijgekomen te zijn van afgelopen zaterdag komt hier, ietsje later dan gepland, het wedstrijdverslag van de kampioenswedstrijd van dames 5. 

De zenuwen gierden door het team aangezien deze wedstrijd voor 99% zou bepalen of dames 5 kampioenschap binnen zou halen. Niet alleen de spelers konden het voelen maar ook de oh-zo coole Alex die eindelijk de griepgolf overwonnen had. Aangezien ook dames 5 niet geheel blessurevrij door het seizoen heen gefietst is, werden er voor wat extra kracht een paar dames uit dames 4 meegevraagd. Deze waren al bekend met Dunamis van de vorige wedstrijd en hadden net als ons veel zin in deze uitdaging. En, met de blessures van Inge (duim) en Heske (schouder) waren ze natuurlijk meer dan welkom. Dames 5 had veel publiek meegenomen; het zou een spannende wedstrijd worden! Gelukkig stond Will ook aan de kant om iedereen constant moed in te trommelen en helemaal los te gaan. Aan het einde van de wedstrijd wist heel de zaal in ieder geval dankzij het publiek dat we er zin in hadden. 

Ondanks de extra versterking bestond de eerste set volledig uit eigen team. Burgst en Dunamis waren beide erg luidruchtig en iedereen was benieuwd wat voor een niveau er neergezet zou worden. Ondanks dat er veel publiek van de Burgst was, liet Dunamis goed van zich horen. Het lawaai werd echter al snel minder toen de wedstrijd van start ging. 
 
De eerste set is dames 5 met 25-14 compleet over Dunamis heen gerold. De meiden lieten zien dat ze het kampioenschap verdienen en er met zijn allen hard voor willen werken. Ook werd er vanaf de kant hard gejuicht toen Paulien weer een bal recht in de hoek sloeg of Karien heel gemeen prikte. Toen het 25e punt behaald werd, werd dit dan ook gevierd alsof heel de wedstrijd al binnen was! 
 
Na de eerste set zong Dunamis wel een toontje lager, ze waren er klaar voor om de tweede set te winnen en lieten dit duidelijk zien. Dames 5 stond nog met het volledige eigen team in het veld maar kon niet meer dezelfde druk uitoefenen als in de 1e set. Hier maakte Dunamis dan ook optimaal gebruik van; al snel stond dames 5 10 punten achter met een score van 05-15. Ioana werd het veld in gewisseld en heeft punten binnen geknald waar de concurrent helemaal niets mee kon. Zo gebeurde er iets waar bijna niemand meer in geloofde. Onze scores kropen langzaam weer naar elkaar toe. Elk punt wat langs hun oren vloog verhoogde de wanhoop in de ogen van Dunamis. Waar iedereen verwachtte de set weg te geven, is deze alsnog uit de vingers van Dunamis geklauwd. Uiteindelijk is deze set gewonnen met een score van 26-24!! Aangezien niemand dit kon geloven werd ook dit punt gevierd alsof de wedstrijd weer voorbij was. 
 
Einde set werden we ontvangen door een euforische trainer die zijn tweede kampioenschap op rij al binnen handbereik zag. Toch werden we even streng toegesproken met woorden van waarschuwing: We Zijn Er Nog Niet!!  Onze hoofdjes weer uit de wolken en game face terug want we zijn pas op de helft!
Na het maken van de nodige wissels werd de derde set gestart. Wederom van hoog niveau; iedereen gaf zich volledig! Dunamis had geen zin meer en dat was wel duidelijk. Deze set was spannend maar op het moment dat we uitliepen met de punten, werd het afgemaakt. Ook de derde set werd door de Burgst gewonnen: 25-19. Wederom FEEST, want nu was de wedstrijd echt gewonnen!!
 
Ondanks de winst moet je van Nevobo perse nog een set spelen. In dit geval hadden we het echter beter bij 3-0 kunnen laten. Beide teams stonden weer in het veld met de nodige wissels en gingen er weer tegenaan. Na veel sterke aanvallen en een strijdlustig Dunamis stond Burgst achter met 22-15. De meiden vochten terug en het zag er zelfs naar uit dat ze hetzelfde gingen doen als in de tweede set, maar toch mocht het niet baten. Op een cruciaal punt zag de scheidsrechter een (voor iedereen onzichtbare) netfout bij de Burgst. Zo kroop Dunamis richting winst. 
 
Na deze set verloren te hebben moesten de meiden er heel even aan herinnerd worden dat ze de wedstrijd toch echt gewonnen hadden en het kampioenschap nu voor het oprapen ligt. Dit is uiteraard goed gevierd!
Geplaatst op: 16-03-2018 Er is 1 reactie bij dit artikel

Heren 3 en de opbouw naar de apotheose

Ja we horen het jullie vragen: Waar zijn die stukjes van heren 3 gebleven? Het laatste stukje is alweer van de wedstrijd van 6 januari, waar jullie favoriete heren 3 klop kreeg van Vridos heren 2 met 3-1. De periode na de wedstrijd is roerig geweest.
 

 

Op 20 januari stond Atak op het programma en zij werden keurig met maar 1 punt naar huis gestuurd. De wedstrijd daarna was iets spannender en werd het zelfs een 5 setter (je moet toch je contributie eruit halen), maar toch ging de overwinning naar de godenzonen van de Burgst en bleef Benevia met 2 punten achter. Op 3 februari werd Next volley Dordrecht keurig verslagen met 4-0, wat natuurlijk weer Leffe betekende voor de Burgst heren 3. Iets wat we dit seizoen nog niet vaak hebben mee gemaakt. Al deze wedstrijden laten wat pieken en dalen zien, maar het grootste dal kwam nog op 17 februari toen er met maar liefst 4-0 verloren werd van Podarwic. Er werd daar een zeer matige wedstrijd gespeeld, en met de nieuwe aanwinst van Podarwic in de winterstop konden we daar geen weerstand bieden.
 
De week erna stond misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. De uitwedstrijd tegen Voleco: de huidige nummer 1. Ook na deze roerige tijden staat jullie favoriete heren 3 nog steeds op plek 2, dat betekent dat het een waar titanengevecht zou gaan worden. De training na de 4-0 nederlaag heeft coach Kepers ook even zijn standpunt duidelijk gemaakt, ´er moet vanaf nu alles gewonnen worden om nog voor dat kampioensschap te gaan. En daar wordt het wisselbeleid ook naar gevormd´. Na deze ´wake up call´ begonnen de adonissen van heren 3 op 24 februari vol goede moed aan de wedstrijd tegen Voleco heren 2.
 
Tsja Voleco heren 2.. een team dat de mannen van het derde helemaal niet kennen. Het zou dus best een spannende pot kunnen worden. Aan de voorbereiding heeft het in ieder geval niet gelegen. Als Knaapie namelijk zijn cd’s van 50 cent, the game en 2-pac gaat meenemen weet je wel een beetje hoe laat het is. Langzaam aan druppelde iedereen van heren 3 binnen in de kantine (de een wat later dan de ander). Buiten sterspelers van heren 3 zat daar ook nog een talent uit jongens A die ook weer eens wilde voelen hoe het bij dit sterren ensemble te spelen. Net voor het inspelen werden de boeven voor het eerst gespot, Een team met een variatie van jongere en oudere spellers. Terror ging meteen (als de mol de hij is) met de tegenstander staan praten om misschien wat extra info te verzamelen. Of het kan te maken hebben met zijn 100 contacten die hij elke dag moet maken? Niemand zal het weten.
 
De wedstrijd werd vol goede moed begonnen, echter was in de eerste set al duidelijk wat voor wedstrijd het ging worden. Beide teams speelde erg terug houdend en de helden van het derde hadden het vooral erg moeilijk. De normaal ijzersterke buitenmannen konden niet om het blok heen, wat voor een probleem zorgde aangezien de pass niet super lag. In de rally waren we niet alert genoeg op de prikballen van de boeven, die er toch regelmatig mee scoorden. Ik denk dat menig sumo worstelaarcoach trots zou zijn geweest op de standvastigheid van de Burgst heren 3. Helaas was coach Kepers er minder blij mee, Alle factoren bij elkaar zorgde voor het verlies van de eerste set met 25-22.
 
In de tweede set moest er iets veranderen. Sven de Roos werd het veld in gebracht wat zeker voor een impuls zorgde in het spel. Nog steeds was het erg matig te noemen, en waren de mannen van het derde niet opgewassen op het buitenblok van de boeven. Echter kon het spel iets beter verdeeld worden waardoor er toch door onze kant meer punten werden gemaakt. Deze set werd met 22-25 gepakt door jullie favoriete heren 3. Het stond dus helemaal gelijk in de score, dus nu was het zaak om de goede lijn door te zetten. Het hekje van Breda maakte plaats voor het Dijkje van Breda, en we gingen weer met vol goede moed het veld in. Wat er in de derde set gebeurde weten we tot op de dag van vandaag nog steeds niet. En hier ga ik dan ook heel kort over zijn 25-12 voor de boeven, een blamage was het te noemen.
 
Na deze set had het moraal natuurlijk wel een flinke tik te voorduren gekregen. Toch moesten de mannen van het derde zich herpakken om deze wedstrijd nog te pakken. Na de bemoedigende woorden van coach Kepers waren de helden van het derde klaar voor de 4 set. Deze set werd er eindelijk weer gespeeld zoals we dat gewend zijn. Er kon voldoende druk op de boeven worden gelegd zodat ze er niet doorheen konden komen met hun prikballen. En zoals het adonissen betaamd knokten we ons helemaal terug in de wedstrijd. Deze 4e set werd door de Burgst gepakt met 16-25. 
 
Alweer een vijfde set! Dat is al de derde keer dit seizoen, en eigenlijk al deze 5 setters zijn van na de winterstop. Misschien wordt het eens tijd om de statistieken te bekijken. Dat is echter iets voor een andere keer want deze stukjesschrijver heeft nog wel iets beters te doen. Maar waar was ik gebleven.. oh ja de 5e set. De mannen van Voleco waren gebroken na de vierde set. Puur op conditie stoomden de mannen van de Burgst heren 3 door. Met hetzelfde solide spel als in de vierde set werd deze vijfde set met 4-15 gepakt door jullie favoriete heren 3. Een 2-3 winst waarmee we iets inlopen op Voleco in de ranglijst. Die op dit moment met 2 wedstrijden meer nog 9 punten los staan. De komende weken gaan dus enorm belangrijk worden. En gaan uitwijzen of er direct gepromoveerd gaat worden of dat de mannen van het derde moeten gaan aantreden in de PD wedstrjden. Van dat eerste gaan we natuurlijk nog steeds uit!
 
Zaterdag 3 maart staat WHV op het programma voor de mannen van het derde. Helaas een uitwedstrijd terwijl de rest van de vereniging thuis speelt, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken! Dit wordt wederom een spannende wedstrijd want dit is tegen de huidige nummer 3 van de competitie, so wish us luck!
 
Wij van heren 3 dagen trouwens jou uit, de trouwe lezer, om ook eens een leuk stukje of wedstrijd verslag te maken van jou team. Wij hebben nu stukjes voorbij zien komen van heren 1, dames 4 en recreanten dames 1 maar dit kan natuurlijk beter! Dus doop dat veertje even in een potje met inkt en laat je inspiratie gaan.
 
OEEHOOE.
 
Heren 3
Geplaatst op: 05-03-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Recreanten dames 1 slaat goede weg in

Recreanten dames 1 heeft de gewoonte om het eerste half jaar de competitie af te tasten en daardoor wat meer wedstrijden gelijk te spelen of te verliezen, om vervolgens het tweede half jaar door te stomen in de ranking door veel wedstrijden te winnen. 

 

Deze keer mochten wij tegen de nummer 3 van de competitie spelen, namelijk Gavoc'10 Dames 3 in de 2e klasse van de ORV. Aangezien het inmiddels januari is en wij op de 3e plek van onder staan, is het tijd om te laten zien wat we kunnen.
 
Onder leiding van onze fantastische trainer Tim en de support van Lizette die geblesseerd op de bank ons aanmoedigde met Christel aan haar zij die eerder weg moest en de mentale support van onze Maaike was het ‘showtime’. In de eerste set werd al snel duidelijk dat de conditie op peil moest zijn want het tempo lag hoog! Ons team zat er lekker in en al snel stonden we op een voorsprong. Tot de tegenstander met een aardige servicedruk al snel weer bij was. Voor de spelverdedigers Lenny en Emke was het aardig aanpoten om de set-ups te brengen en Tim koos voor een verrassende wissel. Nancy werd ingezet als spelverdeler terwijl zij normaal gesproken midden aanvaller is. Maar wat een slimme zet want Nancy voelde zich al snel als een vis in het water en voor we het wisten zaten we weer in de ‘winnaars-flow’ en kwamen de pases, set-ups en aanvallen al snel. De gebruikelijke ‘heeee-hooooo yel klonk als muziek door de zaal bij elke punt die gescoord werd en we wonnen de set met 25-21. 
 
We gingen de tweede set met een ‘we kunnen ze hebben!’ mentaliteit in. Sinds de uitval van Lizette staat Jos op het midden en heeft haar plek goed gevonden. Door de goede pases van Stephanie, Marieke en Angelique die alle ballen van de grond raapten konden de spelverdelers heerlijk kiezen om Jos op mid te laten knallen of Lidia op buiten te laten aanvallen. Ondanks dat we toch echt meer moeten gaan blokken van Tim wisten we de tweede set met een dikke vette 25-16 te winnen. Marlies was wat later en begon ondertussen warm te lopen om ons te komen versterken in de spelverdeling.
 
Met het idee dat de winst nabij was gingen we de derde set in! De koppies waren rood en het zweet begon je te ruiken maar het harde werk loont en dat zouden we vasthouden! Natuurlijk zijn Lidia en Jos niet de enige met een goede aanval. De mooie plaatsingen van Stephanie net achter het blok, de scherpe linkse hand van Marieke en de vliegende aanvallen van Angelique zorgden ervoor dat we de voorsprong wisten vast te houden. Dit keer iets spannender maar met 25-22 haalden we ook de derde set en dus de overwinning binnen! 
 
Echter wordt bij de recreanten ook een vierde set gespeeld waarmee we ons puntensaldo op konden schorten en we hoger in de ranking komen te staan. De tegenstander was duidelijk een stuk vermoeider en ondanks onze eigen vermoeidheid gingen we er weer volle bak voor! Met het oog op de gaten te vinden (zoals in veel gevallen in de hoeken) wisten we nog tactischer te spelen. Onze stemmen waren redelijk schor aan het worden door het geyel en Tim zat enthousiast te schreeuwen en te glunderen aan de kant dat de aanvallen toch zo mooi waren. Genoeg om ook de vierde set binnen te halen en dat lukte ook met een mooie score van 25-19. 
 
Met de behaalde 4 punten zijn we ook meteen uit de gevarenzone in de ranking en we zijn van plan dit vast te houden! 
 
Wij geven het stokje voor het volgende verslag door aan @Alexander Seegers! En @Alexander Seegers we willen aan het eind van het seizoen revanche op jouw damesteam dat je traint!
 
Meer foto's zien? Bekijk het bericht op Facebook!
Geplaatst op: 10-02-2018 Er is 1 reactie bij dit artikel

Ouder-kind training groot succes!

Vorige week woensdag 24 januari was er bij de mini’s de ouder en kind training en deze was met veel plezier ervaren!

Met veel enthousiasme gingen de mini’s en ouders samen de trainen en gingen ze van start met een leuke samenwerkingsoefening en met smashbaloefeningen. Dit als voorbereiding op een half uurtje een intensief smashbaltoernooi. 

De ouders lieten hun kwaliteiten zien aan hun zoon en/of dochter, maar andersom natuurlijk ook! Veel gelach en hard werken was de sfeer deze woensdag. De mini’s en ouders konden na afloop weer met spierpijn en brede glimlach naar huis.
 
Op 28 maart doen we dit dubbel en dwars weer over!
 
Tip: Bekijk ook het videoverslag op Facebook!
Geplaatst op: 31-01-2018 Er zijn 0 reacties bij dit artikel

Inventarisatie 2018-2019

De Burgst Breda is een volleybalvereniging die ervoor wil zorgen dat iedereen met veel plezier op zijn eigen niveau kan volleyballen, ook weer in het seizoen 2018-2019. In verband daarmee willen we alle leden (en ouders/verzorgers van jeugdleden) verzoeken deze vragenlijst uiterlijk 15 februari in te vullen.

Voor eventuele vragen kun je mailen naar Cornelieke Baak (cornelieke.baak@kpnmail.nl)of Carla van der Knaap (carryvanderk@live.nl).

Je kunt het formulier online invullen. Heb je problemen met het weergeven of verzenden van het formulier? Meld het even! Mocht je de inventarisatie niet per e-mail ontvangen hebben, ga dan even na welk e-mailadres er bekend is bij onze ledenadministratie via ledenadministratie@deburgst.nl (misschien nog het adres van je ouders bijvoorbeeld?).

Geplaatst op: 30-01-2018 Er is 1 reactie bij dit artikel

Niet gewonnen, toch gezongen.

Afgelopen zaterdag mocht heren 1 in het pittoreske Reuver aantreden tegen de gedoodverfde kampioen EMD-Tooling HS1. Thuis werd er weliswaar nipt verloren, maar was het iedere set tot het einde spannend dus er werd ondanks het klasseverschil met vertrouwen richting bijna-Duitsland afgereisd.

De selectie begon allesbehalve compleet aan de wedstrijd. Eén passerloper ontbrak om dubieuze redenen, we hadden een passerloper met een extra nekwervel en een spelverdeler met drie knieën. Toen vervolgens al tijdens het inslaan de spelverdeler met ‘maar’ twee benen bijna knock-out geslagen werd door de tegenstander, was het vertrouwen bij de Bredase equippe toch enigszins gekrompen.

Snel aan de wedstrijd beginnen dan maar, want dat inslaan is toch te gevaarlijk. De tegenstander leek hetzelfde te denken want nog voor de Bredanaren met hun ogen konden knipperen stonden ze al 10-0 achter. Welkom in Reuver. De rest van de set ging het ongeveer gelijk op maar de set was natuurlijk al verloren. Het grootste verlies was echter niet deze set, maar middenman Sven de Roos. Bij de laatste bal van de set kwam de tegenstander onder het net door met als gevolg dat we naast een spelverdeler met drie knieën, nu ook een middenman met drie enkels hadden.

De tweede set verliep ongeveer hetzelfde als de eerste set, zij het dat wij met een andere middenman speelden (goed bezig, Wouter) en dat we niet met 10-0 achter kwamen. Desalniettemin werd deze set dik verloren.

Tijdens de setwissel werden de koppen bij elkaar gestoken. Meer servicedruk en lekker blijven vechten voor iedere bal was het devies. Dit bleek te werken, want ondanks dat de thuisploeg de hele set een voorsprong kende, kwamen de Bredase mannen bij de 23 ineens langs zij. Wat volgde was een zeer enerverend einde van de derde set: zou Reuver de wedstrijd definitief na zich toetrekken of grepen de bezoekers de laatste strohalm in deze wedstrijd? Het werd het laatste, want met een stand van 28-30 werd de set in het voordeel van SPIE/De Burgst HS1 beslist.

Dit leverde vertrouwen aan Bredase zijde op, zou er een stuntje mogelijk zijn? De set begon goed voor de Bredase mannen maar bij 19-15 voor haperde de machine. Een aantal persoonlijke fouten zorgden er voor dat het snel 19-19 stond en het vertrouwen dat de thuisploeg daarmee herwon bracht de doorslag. Met 25-22 werd de wedstrijd beslist.

Conclusie: 2 prima sets gespeeld waaruit vertrouwen geput kan worden richting a.s. zaterdag wanneer om 18.00 de nummer 2 van de ranglijst, Flamingo’s 56 HS1, op bezoek komt. Nu alleen nog die fysieke wonden te zien likken in een week tijd…

Geplaatst op: 28-01-2018 Er is 1 reactie bij dit artikel

Heren 3 en het debacle in de sportschuur

Het is alweer en tijdje geleden dat ondergetekende stukjesschrijver iets gepubliceerd heeft. Door welverdiende winterstop en andere omstandigheden is er wat radiostilte geweest. Maar wees net bang, jullie favoriete heren 3 is weer terug en klaar voor de tweede seizoenshelft! Helaas is ,zoals wellicht aan de titel wel te zien is, de start van de tweede seizoenshelft niet helemaal gegaan zoals verwacht…

Vol goede moed vertrokken de helden van het derde zaterdag 6 januari vol vettigheid van kerst plus oud en nieuw naar Giessenburg voor de eerste wedstrijd van 2018 tegen Vridos heren 2. Vridos werd in de eerste seizoenshelft nog met 4-0 verslagen in Breda. De dag begon al goed met een passer loper die ´s ochtends nog terug was komen vliegen vanuit een ver ski oord met een kater zo groot dat Garfield er bij zou verbleken. Daarentegen had hij wel zijn familie bij voor de nodige support en had de matriarch van de familie de bidonnen eens goed uitgewassen. Hier kon het dus niet aan liggen! Daarnaast was er nog een ander lichtpuntje in de vorm van Luc Verhulst. Een spiksplinternieuwe aanwinst op midden, die de oude garde maar eens op scherp moet gaan zetten. Sommige zullen hem wellicht wel kennen als DJ van diverse kroegen in Breda, handtekeningen echter pas na de wedstrijden! Hij was ook meteen nodig, aangezien Jeroen nog steeds niet was hersteld van een knie blessure. Je kan beter gaan opsommen wel deel van zijn lichaam nog geen pijntjes vertoond! Eenmaal aangekomen in Giessenburg (keurig op tijd) bleek dat de zaal (of schuur) nog niet open was! Ons werd verteld dat we moesten wachten op (meneer)’ Kees. Ervaring leert ons dat als je moet wachten op Kees je er wel even bij kan gaan zitten. Gelukkig duurde het niet te lang en was er nog genoeg tijd voor koffie!

Over de wedstrijd kunnen we kort en krachtig zijn. Het was niet best. Of zoals Will zou zeggen, de balans was ver te zoeken. De eerste set werd er enorm slap gespeeld. De passing was nog niet eens zo slecht maar de adonissen van het derde kwamen er aanvallend totaal niet door heen. Ook hadden de oude mannen van Vridos veel in het achterveld. Coach Kepers kon met zijn time outs het roer niet omgooien en de eerste set werd verloren met 25-22. De tweede set was het debuut van Luc, de verwachtingen waren hoog. Echter was het jammer dat hij op de passer/loper positie begon en koen op midden (normaal passé/loper). Hierdoor waren er twee gasten die niet op hun eigen positie stonden wat voor een hoop verwarring zorgde. Ook was het spel van het derde nog steeds erg slap te noemen. We speelden tegen onszelf, en de woorden van Jelmer `we kunnen niet van onszelf winnen, want wij zijn kapot goed´ sloegen de spijker op zijn kop . De tweede set werd wederom verloren met 25-22.

De derde set was compleet anders. De mannen van het derde begonnen zowaar te volleyballen! Koen en Luc stonden beide ook gewoon weer op hun eigen positie en dit was te merken. Aanvallend kwamen we er beter doorheen, maar ook de sfeer in het veld was een stuk beter. Deze set was een overduidelijk contrast met de eerste twee sets en met leuk spel werd de derde set binnen geharkt door de helden van de Burgst met 10-25. Met dezelfde instelling werd de vierde set begonnen. Want de vijfde set zou er hoe dan ook komen! Je moet natuurlijk wel een beetje je competitiegeld eruit halen. Heel de set leek dit ook te gebeuren. De gehele set hadden de mannen van het derde een comfortabele voorsprong van 5 a 6 punten op Vridos. Echter als de stel boeven die het zijn werd toch nog de set afgepakt. Door een aantal eigen fouten kwam Vridos op het laatste moment langszij en pakten zij de set met 26-24. Dit betekende het eerste verlies van de helden van het derde dit seizoen..

Natuurlijk zat er een keer een verliespartij aan te komen, maar dat maakte het niet minder zuur. Gelukkig waren er daar na de wedstrijd nog de bittergarnituren die een beetje de spirit erin wisten te houden. Toch is er iets positiefs aan deze verliespartij, en dat is dat de dassen van het derde weer op scherp worden gezet. We weten nu dat we gewoon de rest van het seizoen alles moeten geven om dat kampioenschap binnen te hengelen. Geen onnodige verlies partijen meer dus! Komende thuisronde staat Atak op het programma. Op dit moment 1 plek onder de mannen van heren 3. Hier zullen we dus volle bak in moeten gaan, zodat we die eerste plek eens zeker gaan stellen!

Tot zaterdag!
Heren 3

 

Geplaatst op: 18-01-2018 Er is 1 reactie bij dit artikel